na vrh

Artroflex Strong

Artroflex Strong pogodne su za sve rase pasa
Artroflex Strong pogodne su za sve rase pasa

Pakovanje: 60 tableta (1 tableta 750mg)

ARTROFLEX GOLD tablete obnavljaju meka tkiva, hrskavice i zglobove. Tablete sadrže glukozamin, hondroitin, hijaluronsku kiselinu i MSM (metilsulfonilmetan). Aktivne supstance deluju sinergistički dajući rezultate višestrukog delovanja.

ARTROFLEX GOLD tablete  pogodne su za sve rase pasa. Pomaže uspostavljanju funkcije zgloba i pokretljivosti.

ARTROFLEX GOLD tablete  deluju u očuvanju, prevenciji i lečenju bolesti mišićno-koštanog sistema kod pasa.

KATEGORIJE: Naslovna, Proizvodi za pse

U situacijama u kojima Vaš pas ima problema sa kretanjem usled oštećenih ili obolelih zglobova, izazvanim trošenjem hrskavice, istegnućem tetiva ili oslabljenim ligamentima, primarni vid terapije svakako podrazumeva uzimanje tableta  Artoflex  koji u svom sastavu imaju glukozamin, hondroitin, MSM (metilsulfonilmetan) i hijalurinsku kiselinu.

Glukozamin reguliše sintezu kolagena u hrskavici i može pružiti blage protivupalne efekte. Glukozamin se najčešće konzumira u formi glukozamin-sulfata, koji je široko dostupan za redovnu primenu, sa primarnom funkcijom podsticanja oporavka zglobova kroz regeneraciju hrskavice.

Hondroitin stimuliše zadržavanje vode i hranljivih sastojaka, što je veoma važno, jer hrskavicu ishranjuje krvotok i doprinosi njenoj većoj elastičnosti. Takođe, sprečava dejstvo enzima koji dovode do razgradnje hrskavice i stimuliše proizvodnju kolagena.

MSM (metilsulfonilmetan) je važan za formiranje keratina, kolagena i elastina, koji pružaju fleksibilnost, oblik i snagu mišićima, kostima, zglobovima, unutrašnjim membranama, koži, dlaci, noktima i koristi telu u uklanjanju toksina, uključujući akumuliranu mlečnu kiselinu. Dramatično smanjuje vreme oporavka nakon napornog vežbanja ili prekomernog rada.

Hijaluronska kiselina prirodno se nalazi u mnogim tkivima i tečnostima, ali obilnije u zglobnim hrskavicama i sinovijalnoj tečnosti. Hijaluronska kiselina ima važnu ulogu u normalnoj funkciji sinovijalne tečnosti, gde je delimično odgovoran za podmazivanje i viskoelastičnost sinovijalne tečnosti. Hijaluronska kiselina proizvodi antiartritične efekte preko višestrukih mehanizama koji uključuju receptore, enzime i druge metaboličke puteve

ARTROFLEX  se koristi za ublažavanje znakova upale tetiva i vezivnog tkiva, ukočenosti zglobova i bolova izazvanih spondilozom i artritisom. Preparat se može koristiti i preventivno, u skladu sa propisanim dozama.

SASTAV 100 g 1 tableta (750 mg)
Glukozamin sulfat 50 g 375 mg
Hondroitin 10 g 75 mg
MSM 5 g 37,5 mg
Hijaluronska kiselina 1,5 g 11,25
Magnezijum stearat 3 g 22,5 mg
Ostalo 30,5 g 228,75 mg

1 tbl. Na 10 kg TM jednom dnevno

Predlog

1 tableta do 15 kg telesne mase; 2 tablete od 16 do 30 kg, 3 tablete od 31-45 kg ; 4 tablete preko 45 kg

Napomene:

U zapuštenim slučajevima može se razviti i osifikacija i permanentna ukočenost.

Često je zahvaćeno više zglobova. Artroza (Artrosis, Osteoarthrosis) je degenerativno reumatsko oboljenje zglobova koje se karakteriše promenama na zglobnoj hrskavici, a zatim i na koštanim strukturama zgloba.

U zglobnoj hrskavici dolazi do promena u hemijskoj građi pa se gubi vitalnost, debljina i elastičnost zglobne hrskavice, stvaraju se rascepi i dolazi do ljuštenja slojeva zglobne hrskavice.

Takođe delovi kosti ispod zglobne hrskavice počinju da bujaju i stvaraju trnasta koštana izbočenja tkz. Osteofite koji vrše pritisak na okolne strukture i izazivaju reakciju zglobne kapsule.

Navedene promene dovode do pojave bola i otežane pokretljivosti u zahvaćenom zglobu. Kod osteoartroze nisu razvijeni znaci upale tako da za razliku od zapaljenskog reumatizma ne dovode do potpune ukočenosti zgloba –ankiloze.