na vrh

Stimulan CF - Premiks za svinje i živinu

Stimulan CF - Vitaminsko-mineralni dodatak
Stimulan CF - Vitaminsko-mineralni dodatak

Vitaminsko-mineralni dodatak hrani obogaćen aminokiselinama. Jedan od najvećih problema svinjarske proizvodnje jeste odgoj prasadi do perioda odlučenja.

KATEGORIJE: Proizvodi za živinu, Proizvodi za svinje

Vitaminsko-mineralni dodatak hrani obogaćen aminokiselinama. Jedan od najvećih problema svinjarske proizvodnje jeste odgoj prasadi do perioda odlučenja. U tom periodu gubici zbog uginuća su najveći i dostižu i do 15%. Osnovni razlog jeste zato što u ovom dobu još uvek nije u potpunosti razvijen sistem za varenje. Kao rezultat se javlja slabija svarljivost hrane i pojava PATOGENIH BAKTERIJA, što dalje dovodi do pojave jačih ili slabijih proliva. Optimalni uslovi za razvoj PATOGENIH BAKTERIJA kao E.Coli, Salmonella, Clostridium je da vrednost kiselosti želuca dostigne pH 6 – 7 što je uglavnom slučaj kod mlade prasadi (što je direktno povezano sa nivoom razvoja aparata za varenje i njegovom nemogućnošću proizvodnje dovoljnih količina sone kiseline).

Povećanjem količine patogenih bakterija u sistemu za varenje, oštećuje se zid creva i smanjuje kapacitet adsorbcije hranljivih sastojaka ili konverzija hrane. Intenzivan tov zahteva upotrebu visokoproteinskih hraniva, vitamina i mineralnih materija sto dodatno povecava pH vrednost u sistemu za varenje i zahteva povecanu potrebu za preparatom Korišćenje složenog kompleksa organskih kiselina je prirodan, siguran i delotvoran način koji svojim ANTIBAKTERISKIM DELOVANJEM prevenira pojavu proliva u vreme odbijanja prasadi kao i kasnije u toku tova i to PRIRODNIM PUTEM regulisanjem vrednosti kiselosti želuca na pH 3– 4 što je i optimalna vrednost sredine za delovanje različitih enzima kao i za varenje proteina. Uspostavljanjem optimalnih uslova u organizmu.

Namena

Stimulativni dodatak ishrani domaćih životinja.

200g na 100 kg gotove hrane.

Napomena:

Smanjuje smrtnost prasadi do odlučivanja. Smanjuje prolive kod prasadi i svinja. Smanjuje troškove lečenja. Smanjuje troškove ishrane a povećava prirast. Smanjuje ukupnu količinu isparljivog amonijaka u objektu. Siguran za upotrebu kod životinja i ljudi.Sve komponente dozvoljene i za upotrebu od EU. Povećava uštede i ekonomičnost proizvodnje za oko 15 – 18%.