na vrh

AD3E 1000+Ca

AD3E + Ca kompleks za konje, krave, ovce, svinje i živinu
AD3E + Ca kompleks za konje, krave, ovce, svinje i živinu

AD3E kompleks neophodan je za normalnu strukturu i aktivnost epitelnih ćelija u organizmu.

KATEGORIJE: Proizvodi za krave, Proizvodi za ovce, Proizvodi za živinu, Proizvodi za svinje, Proizvodi za konje

AD3E kompleks neophodan je za normalnu strukturu i aktivnost epitelnih ćelija u organizmu; rast i razvoj; poboljšavajući resorpciju kalcijuma i fosfora iz creva neophodan je za mineralizaciju kostiju, formiranje ljuske kod jaja; deluje na razvoj vezivnog tkiva, krvne sudove i pravilan razvoj mišićne mase; sprečava oksidaciju i produžava biološki život poluzasićenih masnih kiselina i drugih esencijalnih ćelijskih konstituenata kao što su neki vitamini; veoma je bitan u reprodukciji (spermatogeneza, održavanje graviditeta i embrionalni razvoj); deluje na metabolizam belančevina i ugljenih hidrata; jača otpornost protiv sekundarnih bakterijskih infekcija. Ca – je veoma važna mineralna materija za organizam životinja, jer je neophodan u metabolizmu posebno u formiranju kostiju, neophodan je za zgrušavanje krvi i za normalan rad srca, održavanje kiselinsko-bazne ravnoteže, za izgradnju ljuske kod jaja. Njegov nedostatak se posebno manifestuje kod svinja i živine i jagnjadi jer se hrane hranivima koja su siromašna kalcijumom. Intenzitet resorpcije kalcijuma, zavisi od strukture i sastava obroka, starosti zivotinje i prisustva vitamina D3.

Namena

Osnovni vitaminsko-mineralni dodatak u proizvodnji stočne hrane za svoje potrebe ili kao dodatak visokoproizvodnim i mladim grlima.

1-2 kg na 100 kg gotove hrane ili 20 g na svakih 100 kg TM kod mlečnih i rasplodnih grla.

Napomena:

Može se koristiti kod svih rasa i kategorija životinja, a naročite rezultate postiže kod visokomuznih grla i mladih životinja.